Momente de bucurie la aniversarea celor 7 ani de activitate ai Cantinei Sociale din cadrul FUNDATIEI CULTURAL FILANTROPICA „PROTOPOP AUREL MUNTEANU”

Una din realizările de excepție ale Părintelui Protopop Dorel Puscas este FUNDAȚIA CULTURAL FILANTROPICĂ PROTOPOP AUREL MUNTEANU, în cadrul căreia funcționează o cantină socială, care asigură o masă caldă pe zi, unui număr de 100 persoane defavorizate de soartă din orașul Huedin și din împrejurimi. Mulți dintre aceștia sunt copii de etnie romă, de vârstă preșcolară și școlară.

Deși suferind, Părintele Dorel Pușcaș, pentru a marca cei șapte ani de activitate de la deschiderea oficială a cantinei sociale, a avut inițiativa botezării a 13 copii de etnie romă de diferite vârste, care nu primiseră până acum Taina Sfantului Botez și a ținut ca acest eveniment să aibă loc chiar în lipsa sa. În acest scop, în colaborare cu Protopopiatul Huedin și Parohia Morlaca, a făcut apel la mai multe familii de buni creștini care au acceptat să le fie nași de botez acestor copii și pe care i-au luat sub oblăduirea lor:

 Copii botezați:                                                           Nași:

Rostas Manuel Armani                                  Parpucea Emilian

Rostas Alexandru                                           Parpucea Emilian

Sava Ilinca                                                      Parpucea Carmen

Laco Mirela                                                    Lucaciu Mădălina

Rostas Alex Juvaeru                                       Zirbo Adina

Rostas Bogdi                                                   Lung Mariana

Rostas Sorin                                                    Hanga Anca

Rostas Costica                                               Crișan Ioana

Zahar David                                                   Tulbure Dorin

Laco Lacramioara Mioara                             Boca Alexandru

Laco Gianina                                                  Farcașiu Romina

Rostas Crenguta                                             Dreve Ionuț

Rostas Robert                                                  Manitu Iliuta

 

Această sărbătoare a fost onorată de prezența I.P.S. Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, care a oficiat Taina Sfântului Botez, înconjurat de un sobor de preoți din care au făcut parte: P.C. Părinte Consilier Claudiu Grama, P.C. Părinte Protopop Lupuțan Dănuț Părintele Somlea Florin din Parohia Morlaca, Părintele Muntean Mihai din Parohia Buteni și Părintele Apostol Ioan din Parohia Vișagu. Evenimentul a avut loc în data de 04.06.2016 ora 18 la Paraclisul Protopopiatului Ortodox Român Huedin.

Prin prezență, Inalt Preasfinția Sa a dat frumusețe evenimentului și a făcut o bucurie nemărginită copiilor, părinților, nașilor și tuturor celor prezenți.

După oficierea botezului, toți cei prezenți au fost invitați la cantina socială pentru o agapă pregătită de către personalul fundației sub îndrumarea administratorului acestei cantine, D-na Mariana Zirbo.

Suntem convinși că Părintele Protopop Dorel Pușcaș, de pe patul de spital, ne-a urmărit cu inima și gândul, mulțumind lui Dumnezeu și tuturor celor ce i-au împlinit dorința, in frunte cu Inalt Preasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, că a reușit să mai săvârșească o faptă bună și frumoasă.

Bunul Dumnezeu să le răsplătească darul și jertfa.


Secretarul Fundatiei,

Preot Mircea Dejeu